
BOTANIKA
sezonowa kuchnia roślinna w autorskim wydaniu; bulion mocy, klopsiki z ciecierzycy, chwast kotlet i hummus; dla wegan, wegetarian i bezglutenowców
Prezentujemy festiwalowy gastro line-up!
Jak zwykle mamy samych kulinarnych headlinerów, najlepszy streetfood w duchu slow przygotowany przez kulinarnych zajawkowiczów.
Wybór będzie duży – od kuchni z dalekiego wschodu i gorącego południa, poprzez sprawdzone klasyki po kulinarne odkrycia.
Nie zabraknie opcji wegetariańskich i wegańskich, a i fani mięsa nie będą zawiedzeni.
Oto nasi tegoroczni gastro partnerzy:
sezonowa kuchnia roślinna w autorskim wydaniu; bulion mocy, klopsiki z ciecierzycy, chwast kotlet i hummus; dla wegan, wegetarian i bezglutenowców
autentyczna kuchnia indonezyjska pełna egzotycznych smaków i aromatów; w festiwalowym menu opcje mięsne, wege i vegan, m.in rendang, nasi goring, gado gado czy sato ayan.
japoński klasyk z ręcznie robionym makaronem; w festiwalowym menu m.in. Shoyu Tokyo, Tantanmen, Miso (vegan), Tantanmen (vegan).
świetna pizzeria na czterech kołach. Dwutonowy piec opalany drewnem daje niewyobrażalny smak i aromat, a włoskie składniki sprawiają, że ich pizza jest wyjątkowa i niepowtarzalna.
najlepsze co może spotkać ziemniaka, w ich rękach zwykły ziemniak staje się doskonałą frytką lub gorącym chipsem.
Mobilna kawiarnia rowerowa serwująca najlepszej jakości kawy z certyfikowanych ekologicznych upraw.
Najsłynniejsza burgerownia z Trójmiasta w duchu slowfood; oprócz klasyków będziecie mieli okazję spróbować ich słynnego burgera z norweskim, brązowym serem karmelowym, za którego dostali nagrodę StreetFood Polska.
Klasyczne hotdogi i mniej klasyczne corndogi na patyku; pastrami, szarpana wieprzowina i kruszonka z chipsów- to tylko jedne z możliwych dodatków.
Zwykłe buły o niezwykłym smaku; wypasione panini i precle w wielu smakowych odsłonach - z policzkami wieprzowymi, chilli con carne lub pastrami; w menu rownież opcja wege.
wieżo wypiekane gofry na słodko i słono z masą pysznych, nietypowych dodatków;
Kuchnia roślinna od serca, ciasta, babeczki, słone przekąski oraz niepowtarzalne lody rzemieślnicze; autorskie receptury, składniki najwyższej jakości i pasja, którą czuć w każdym kęsie.
TAKI MYK- hummus z boczniakami, wege leczo, chilli con carne, a do tego własnoręcznie wypiekane lubelskie sodziaki, czyli rodzaj regionalnego pieczywa.
Grillowane ciabatty z sezonowaną wołowiną, czyli włoskie pieczywo, wysokiej jakości mięso, w akompaniamencie świeżych warzyw oraz autorskich sosów.